Toen ik vorig april begon met de opleiding Professioneel Zelfverdediging Instructeur had ik nog geen flauw vermoeden dat dit naast mijn twee andere opleidingen wel eens een pittige klus zou gaan worden. In september 2014 stond de opening van ons Sport Instituut Kam-Lung gepland en moest ik ook nog eens het Internationale Kam-Lung Pro team begeleiden bij de wedstrijden zowel in het binnen als in het buitenland. Op zijn zachts gezegd met een gemiddelde werk week van 120 uur was dit niet altijd even makkelijk.

Goed terug naar de orde van de dag. Het examen waar we allemaal zolang op hadden gewacht. Ondanks de vele, diverse opleidingen (ruim 30 jaar lang) die ik heb gedaan was dit gezien het hele traject (de opleiding) best wel weer een beetje spannend. Het blijft tenslotte toch een examen waar op je beoordeeld wordt. Uiteindelijk kon ik, na een lange dag (07.00 uur op) om 20.00 uur weer met een diploma rijker huiswaarts. Voor mij een mooie afsluiting na al die jaren.

Ik moet nog een lopende opleiding afmaken en dan vind ik het na al die jaren genoeg geweest met het volgen van opleidingen. Ik ga mezelf iets meer toeleggen op meer persoonlijke begeleiding van speciale doelgroepen en topsporters. Daarnaast ga ik verder met een aantal andere hobby’s. Bijvoorbeeld het volgen van diverse massage opleidingen en het acteren in films. Tevens ben ik nog bezig om mijn boek “ Historie vechtsport Nederland” verder uit te werken. De sportschool groeit gestaag. Er is genoeg te doen!

Met dank aan al mijn Leraren, Docenten en mede cursisten.

Sijou van der Spek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten