Sportschool eigenaar Sijou van der Spek van sport en opleidingsinstituut is weer een rijks erkend diploma rijker.  Ditmaal gaat het om de LMA-niveau 3 (Leraar Martial Arts) in de discipline Muay Thai en Kickboxing.

 

De  “Proeve van Bekwaamheid” hiervoor werd afgenomen op 20 juni  jl. te Papendal, Arnhem. Het kloppend hart van de Nederlandse topsport.  Ondanks dat van der Spek inmiddels grossiert in diploma’s, certificaten en vele licenties was het toch spannend.  De test werd afgenomen door leden van de Sectie Ringcontact sporten en de Federatie Oosterse Gevechtskunsten, onderdeel van de NOC*NSF.

 

Vechtsport en in het bijzonder het Kick en Muay Thaiboksen is een hot item op dit moment. O.a. diverse incidenten en de negatieve media aandacht hiervoor zijn hier debet aan. Dit is ook  de overheid niet ontgaan. Diverse mensen uit o.a. de vechtsportbranche, de Federatie Oosterse Gevechtskunsten en de Ministerie hebben nu de handen in een geslagen en een Plan van Aanpak opgesteld om de kwaliteit te verbeteren en te bewaken. Van der Spek vindt dit dan ook een goede ontwikkeling.

 

Voor de zomervakantie is er nog genoeg te doen voor Van der Spek en de leden van Kam Lung. Na de Ladiesrun vorige week komen op 28 juni aanstaande de wedstrijd Thaiboksers in actie op een toernooi in Hendrik Ido Ambacht.

Vergelijkbare berichten