Kung fu

Gham Long Pai Kung Fu

Het Gham Long Pai Kung Fu is een unieke Kung Fu stijl, het is ontstaan uit verschillende Oosterse gevechtskunsten zoals: Shao Lim Kung Fu, Yi Hsin Tao, Mok Gar, Choy Lee Fat, Kempo, Kyokushinkai Karate. Hoewel de oorsprong van deze stijl in Nederland ligt, heeft deze stijl veel invloed vanuit het verre Oosten. Deze Kung Fu stijl is gebaseerd op de hedendaagse praktijk, dat houdt in dat de zelfverdedigingstechnieken op een realistische wijze worden getraind.

Het regelmatig trainen leidt tot verbetering van de fysieke en mentale conditie, het reactie en concentratievermogen, de wilskracht en het zelfvertrouwen. Ook bestaat de mogelijkheid om te leren omgaan met verschillende oorspronkelijke Kung Fu wapens, zoals staff (Gwan), short staff (Dyun Gwan) spear (Cheung), steel fan (Tit Sin), steel chain whip (Tit Lin), axe (Fu Tauh), knife (Dou), butterfly swords (Wu Dip Dou) double-edged sword (Gim Dou), broadsword (Daahn Dou) Three section staff (Saam Jit Gwan) horse bench (Muhk Dang). Daarnaast wordt er ook nog aandacht besteed aan wedstrijdtraining voor competitie en demonstraties.

Muay thai

Wedstrijd vorm van Thaiboksen

Het Muay Thai is een sport dat al eeuwen lang wordt beoefend in Thailand. Het hedendaagse Muay Thai (wedstrijdvorm van Thaiboksen) is afkomstig uit het Krabi Krabong (gewapende vechtkunst) en Muay Boran (ongewapend, De Oude Kunst).

Behalve het stoten en trappen zijn knieën en ellebogen toegestaan. Het Muay Thai/Muay Boran wordt is geschikt voor zowel volwassen als jeugd. Het is gebonden aan regels en respect en discipline staan hoog in het vaandel. Bij Kam Lung kan er zowel recreatief als op wedstrijdniveau getraind worden. Zo heeft Kam Lung al tweemaal deelgenomen aan de Wereldkampioenschappen in Bangkok en worden via de WKF (World Kickboxing Federation) sporters regelmatig uitgezonden naar evenementen in het buitenland.

mma

mixed martial arts

Mixed Martial Arts is een multidisciplinaire vechtsport bestaande uit combinaties van technieken uit verschillende vechtkunsten / vechtsporten zoals het worstelen  (grappling), judo, karate, kungfu, kickboksen, muay thai, boksen en jiujitsu. Er zijn diverse namen voor MMA, waaronder free fight (het vrije gevecht), vale tudo en cage fight (kooigevecht).

Bij Kam Lung wordt het MMA getraind voornamelijk als zelfverdedigingssport. Dat betekent behalve het staande gevecht vooral het gevecht op de grond. Voor het compleet aanleren van zelfverdediging is het MMA dus onmisbaar.

tai chi

Geschikt voor alle leeftijden

Het Tai Chi Chuan is de Chinese volkssport dat bekend staat om de heilzame werking op de gezondheid en vitaliteit. Kenmerkend zijn de langzame, vloeiende bewegingen. Het is een sport dat geschikt is voor alle leeftijden, ongeacht conditie en trainingsniveau. De lessen bij Kam Lung zullen verzorgd worden door de bekende Tai Chi Master Mok.

Voor deze lessen dient men zich vooraf aan te melden bij de balie (intekenlijst) en er geldt een apart tarief van 10, – euro per uur of 10 lessen voor 85,- euro.