Master lee

Grand master lee

Na meer dan veertig jaar bezig te zijn geweest met Sao Lim Kung Fu en andere vechtkunsten, heb ik in de vechtkunst een uniek niveau bereikt. Jaren lange training en mijn levensovertuiging vormen de basis waaruit ik mijn huidige vaardigheden heb kunnen ontwikkelen.

Ik zie alle vechtkunst het zelfde doel nastreven terwijl de meeste stijlen primair gebaseerd zijn op acrobatiek en puur fysieke beoefening (i.p.v. inhoud). Echter zijn mijn ontwikkelde methodieken toepasbaar op elke stijl – het betreft hier namelijk de inhoud van het vechtkunst beoefenen.

vechtkunst

Energie uit lichaam en geest

In mijn vechtkunst beoefening ligt de nadruk op het omgaan met energie uit lichaam, innerlijke krachten en geest, in een geoptimaliseerde vorm die optimaal met energie omgaat en uiteindelijk ook energie oplevert. Veelal worden vechtkunst (vechtsporten) alleen op fysiek of technisch niveau beoefend, wat als gevolg heeft dat een ouder lichaam niet meer kan bijbenen met wat een jonger lichaam nog wel kan.

In mijn stijl wordt met ouderdom en gedegen training het gebruik van energie dusdanig geoptimaliseerd dat een ouder lichaam in principe zelfs meer zou kunnen bereiken dan een jonger lichaam. (Dit als gevolg van de vele jaren trainen een geoptimaliseerde balans te creëren tussen lichaam, geest en chi).

Met talent en een lange toewijding aan mijn Sao Lim stijl van vechtkunst, zal de intrinsieke kennis van hoe de kracht te gebruiken en waar deze vandaan komt tot wonderlijke resultaten kunnen leiden.

Master S.B. Lee