special combat

zelfverdediging & weerbaarheid

Het Special Combat is ruim negen jaar geleden ontwikkeld door Sijou van der Spek, eigenaar van Sport en Opleidingsinstituut Kam Lung te Heenvliet.

Sijou heeft ruim 53 jaar ervaring in de vechtsport en geeft al meer dan 35 jaar les in diverse Krijgskunsten. Als Martial Arts specialist, ex persoonsbeveiliger, survival beoefenaar en actief schietsport beoefenaar heeft hij dus ruim ervaring.  Ook heeft hij onderzoek gedaan naar diverse realistische zelfverdediging sporten.

De steeds agressiever wordende maatschappij vraagt meer en meer om aandacht voor zelfverdediging/weerbaarheid. Er werd steeds vaker de vraag gesteld: “Hoe kan ik mijzelf het beste verdedigen en/of in leven houden in benarde situaties?” Door het steeds meer toenemend geweld en de verloedering van de maatschappij is uiteindelijk het Special Combat ontstaan.

In het Special Combat wordt getracht zoveel mogelijk in te spelen op de hedendaagse gebeurtenissen. Het systeem wordt dan ook steeds verder ontwikkeld en verbeterd.

Deelname mogelijk vanaf 18 jaar.

Self defence

Niets doen is geen optie

Of zoals de grote Bruce Lee ooit zei in een van zijn vele quotes: “If you knew you had to fight for your life tomorrow, would you change your training today? Ervaar zelf de verschillen tussen de traditionele krijgskunsten (een soort “Way of Life”) en de Self Defence sporten.

Traditionele krijgskunsten zijn helaas vaak niet compleet genoeg vergeleken met de realistische zelfverdedigingssporten. Om de realiteit zo goed mogelijk te benaderen moet men ook op een dusdanige manier trainen. Dan nog blijft de vraag of, indien nodig, iemand  zich daadwerkelijk kan verdedigen in deze absurde, verharde “Crazy World”.