allround

Personal trainer & Martial Arts instructeur

Sijou van der Spek werd op 20 april 1958 geboren in het Bernisser dorpje Heenvliet. Al op jonge leeftijd was hij geïnteresseerd in diverse vechtsporten/Martial Arts. Op zesjarige leeftijd begon hij, zoals veel kinderen, met het Judo. Later zal hij ook o.a. het Kyokushinkai Karate, Shotokan Karate en Shaolin Kempo beoefenen.

Hij werd zo gegrepen door de sport en filmheld Bruce Lee dat dit de rest van zijn leven zou bepalen. Eind jaren zeventig kwam hij in aanraking met Master S.B.Lee die het Shaolim Kung Fu doceerde. Van der Spek besloot te kiezen voor een loopbaan als (vecht)sportdocent en begon begin in de jaren tachtig met het lesgeven in de toenmalige sporthal “De Witte Oliphant” te Heenvliet.

Naast zijn interesse en liefde voor de Martial Arts wilde van der Spek meer verdieping en verbreding van zijn kennis in de sport algemeen. In de afgelopen twee decennia heeft hij zich dan ook verder bekwaamd in diverse andere takken van sport (onder meer Tae Bo, loop en survivaltraining) en als docent geweld en gevaarsbeheersing. Via de SRDG is van der Spek bevoegd om les te geven aan BOA’s e.a. speciale doelgroepen.

In de loop der jaren is de van oorsprong Martial Arts docent dus uitgegroeid tot een Allround sportdocent. Zo heeft hij o.a. voor het Albeda college lesgegeven aan studenten voor de opleiding tot beveiliging, op diverse basisscholen lessen weerbaarheid/zelfverdediging verzorgd en geeft hij al jaren met plezier conditielessen aan diverse doelgroepen bij de gymnastiek verenigingen in Heenvliet en Abbenbroek.

Gham Long Pai (Kung Fu) met Master Mok

MMA

Martial Arts Specialist

Ook in de Martial Arts zit Sijou van der Spek niet stil. In 2007 trainde van der spek samen met zijn broer Stan van der Spek drie weken lang in een speciaal trainingskamp in Beijing China o.l.v. van verschillende grootmeesters. Daarnaast volgde hij opleidingen in o.a. het Muay Boran, Pangamot, Eskrima, Pancrase, MMA, Knife Fighting en Instructeur Jeugd Kickboxing.

De meest recente opleiding is het Jeet Kune do, de stijl van Bruce Lee. In de afgelopen jaren is hij verder uitgegroeid tot een internationaal promotor, manager en coach van diverse vechtsporters uit binnen en buitenland.

Zo heeft hij reeds tweemaal met enkele pupillen mogen deelnemen aan de WK Muay Thai in Bangkok, heeft hij onder meer vechters gecoacht en begeleid op evenementen in Frankrijk, Engeland, Kroatië, Portugal en Duitsland en is hij met een delegatie voor de Europese Kampioenschappen van de WKF (World Kickboxing Federation) in Bregenz geweest.

Sijou meets

Een greep uit de vele ontmoetingen