Op zaterdag 31  oktober heeft het Kung Fu demoteam van sportinstituut Kam Lung  een daverende show gegeven op het Rings Budogala georganiseerd door Rings Budo Show & Tournament Event. Op dit prestigieuze gala streden de tien beste sportscholen uit Nederland om de hoogste eer. In de jury zaten bekende coryfeeën uit de vechtsport. Niemand minder dan voormalig K-1 kampioen Peter Aerts, MMA specialist Bob schreiber en een van de grondleggers van het Muay Thai in Nederland Thom Harinck zaten in de jury. Daarnaast was er een delegatie van de FOG (Federatie Oosterse Gevechtskunsten) en leden van de NOC*NSF aanwezig op dit gala. Naast de Krijgskunst competitie op de mat waren er tal van K1-gevechten te zien in de ring.

Het demoteam, bestaande uit de leden Ben Klok, Dennis Swiers, Anita Noordenbos, Moreno Merhai, Cuneyt Barissever, Kylee van der Spek, Mary Cheung en Sijou van der Spek, heeft de afgelopen twee maanden keihard getraind voor deze show. De concurrentie was zwaar. In een bomvolle sporthal Merwestein te Nieuwegein was het rond kwart over acht ’s avonds dan eindelijk zo ver: het team mocht aantreden op het podium. In een hoog tempo werden diverse facetten van het Kung Fu belicht: van een rustige, ademhalingsvorm, naar snelle wapens en handvorm en vervolgens effectieve, snelle en harde verdedigingstechnieken. Het team kon rekenen op goedkeurende blikken en persoonlijke complimenten vanuit de jury.

Ook het publiek op de tribune was onder de indruk van de show getuige de vele complimenten.

Uiteindelijk ging de winst naar het team van Stichting Nunchaku-Do Nederland. Dat mocht de pret echter niet drukken. Voor velen was Kam Lung wel eens waar niet de eerste, maar wel de beste! En daar kan het team mee instemmen. De sfeer bleef opperbest en het was voor Kam Lung weer een mooie ervaring!

Budogala

Vergelijkbare berichten