Seminar Peter Aerts waanzinnig succes

Zondag 27 maart was het een drukte van jewelste bij Kam-Lung te Heenvliet. Drievoudig K1 kampioen Peter Aerts gaf namelijk een seminar Kickboksen in het thuishonk van sportschool Kam Lung. De sympathieke Aerts trok vechtsportliefhebbers uit het hele land. Behalve sportscholen uit de regio waren er ook sportscholen uit Vlaardingen, Den Haag, Capelle aan den IJssel, Zwolle en Venlo.

Op deze dag bleek maar weer eens hoe geliefd de K1 vechter is: In totaal waren er maar liefst 114 enthousiaste deelnemers voor deze unieke seminar. Door drukke werkzaamheden zal het in de toekomst niet eenvoudig zijn om weer een seminar met Peter Aerts te volgen in Nederland.  Sijou van der Spek is dan ook trots dat hij tijd heeft kunnen vrijmaken voor deze seminar in Heenvliet. De sfeer zat er goed in de hele dag. Aerts nam alle tijd om iedereen de nodige uitleg en aandacht te geven. Na de pittige training was er gelegenheid om vragen te stellen. Geboeid luisterde de deelnemers naar de verhalen van deze topsporter. Rond 15.00 uur was het tijd voor foto en handtekening sessie. Moe maar voldaan werd de seminar uiteindelijk rond 15.30 uur afgesloten.

Vechtsportliefhebbers doen er goed aan de site van Kam Lung goed in de gaten te houden. Sijou van der Spek zal in de loop van dit jaar nog diverse seminars organiseren met verschillende prominenten uit de vechtsport.

 

seminar-3

Hoog bezoek uit Thailand

De Heenvlietse sportschool Kam-lung kreeg bezoek uit Thailand. In het kader van een Europese tour was grootmeester Suphan Chabairam samen met zijn assistente Mami Sato een aantal dagen in Nederland voor seminars. Suphan Chabairam is een Muay Thai trainer in het Muaythai Conservation Center te Bangkok. Hij heeft meer dan 300 partijen gevochten van zijn 7e tot zijn 32e jaar. In zijn carrière als vechter heeft hij twee wereldtitels behaald in de 54kg en 57kg klasse (WMC en IAMTF). Suphan heeft zich daarnaast gespecialiseerd in het traditionele Muay Boran, de voorloper van het moderne thaiboksen. In Thailand traint hij zowel wedstrijdvechters als geïnteresseerden in de traditionele Thaise vechtkunsten.

Ook geeft hij veel trainingen aan de toptrainers in Thailand en de kampioenen van het Lumpinee en Rajadamnern stadion die meer willen weten van het complete muay thai in plaats van alleen het wedstrijdgerichte deel. Hij wordt wereldwijd gevraagd om seminars te geven en heeft onder meer een tour gedaan door Japan, Mexico, Libanon, Hong Kong, Vietnam en Egypte. Nu was Nederland aan de beurt.

Voor thaiboksers was dit een unieke kans om te leren van een Thaise grootmeester met enorme ervaring en kennis van het Muay Thai. Hij kan lesgeven van jeugd tot volwassenen en van beginners tot wedstrijdvechters. Voor de Thaiboks liefhebbers en wedstrijdvechters was dit dus een uniek kans om  technieken bij te schaven. Daarna was er gelegenheid voor vragen en fotosessie.

 

seminar1