Camp of the strongest fighters

logo_thechallenge_gold_copyright

Menigeen zal een van de volgende TV programma’s ongetwijfeld herinneren: De sleutels van “Fort Boyard” van de AVRO, het “Spel zonder Grenzen” van de NCRV,  de hedendaagse TV programma’s zoals: Sterkste Man Competitie van Eurosport,  Fear Factor van Veronica. Alles is gebaseerd op sport, spel en samenwerking. Het is afzien en vergt behendigheid, kracht en uithoudingsvermogen. Al deze elementen samengevoegd is terug te vinden bij de “The Challenge” van Kam-Lung.
Al meer dan 25 jaar lang een survivalrun organiseren valt niet mee. De organisatie is dan ook erg trots om de 28 editie van dit survivalkamp aan te kunnen kondigen in augustus 2014. Al 27 jaar lang komen bij “DePut” tussen Heenvliet en Zwartewaal verschillende teams uit diverse (vecht)sport disciplinesbijeen om te strijden tegen elkaar en de natuur. Het is vooral een test voor jezelf: hoe ver kun je gaan?

 

De natuur is een element dat bij geen enkel andere wedstrijdvorm zo nadrukkelijk een rol speelt als bij het survivalkamp “The Challenge”.Volgens organisator Sijou van der Spek valt het niet mee om deelnemers te vinden voor dit loodzware kamp. Het mag wel gerekend worden tot een van de zwaarste beproevingen in Nederland.Elk jaar gaan er gemiddeld 200 tot 250 uitnodigingen naar het binnen en buitenland, maar na het lezen van het programma houden de meeste het al voor gezien. Het is dan ook niet niks wat er in het laatste weekend van augustus gebeurt: drie dagen lang zweten en zwoegen MARGIN: 5px 10px; border=0 align=left!

Op de eerste dag valt er na de zware stormbaan en nachtoriëntatieloop al zo’n 25 procent af. Op de tweede dag vindt, naast de diverse vechtsportstages, tevens de ultrarun plaats van 26 km met diverse onderdelen en in de nacht een nachtsurvivalrun. Menig deelnemer is dan al aardig uitgeput. Slechts een aantal teams blijven dan over die echt voor de winst gaan. Voor de rest is het een kwestie van de eindstreep halen. Op dag drie wordt er gestreden in de Sterkste Man-competitie. Diverse krachtonderdelen worden afgewisseld met behendigheidstesten.
Elk jaar heeft de organisatie wel iets nieuws in petto. De organisatie heeft ook voor dit jaar weer een aantal speciale gasttrainers in gedachten voor de vechtsportseminars. Bekende namen hebben de laatste jaren reeds de revue gepasseerd: De K-1 Kampioen Peter “The Lumberjack” Aerts, Ivan Hippolyte (wereldkampioen muay Thai), Bob “Terrible” Schrijber (diverse malen wereldkampioen), Remco Pardoel (Jiu Jitsu specialist), Dennis Raven (Free Fight specialist),Ted van der Parre “World Strongest Man”, Tim Colby (de Amerikaanse sportschool gigant en trainer van bekende filmsterren), Master Wang Kiu (directe leerling van de legendarische Yip Man, trainer van Bruce Lee) e.v.a.

Wie er dit jaar een gasttraining komt verzorgen blijft nog even geheim. Het is in ieder geval een van de bekendste vecht(sporters) van dit moment.  Velen vragen zich af of dit survivalweekend niet te zwaar is.”Nee” is het antwoord. Door op tijd te starten met de training kun je je er goed op voorbereiden. Het is zeker te doen. Het kamp zou de naam “Camp of the Strongest Fighters” niet verdienen als minder zwaar wordt gemaakt.

 

In de voorgaande jaren hebben reeds verschillende teams van verschillende sportscholen en bedrijven reeds meegedaan. Dit waren o.a. politie teams, PI teams, mariniers teams en teams vanuit het Gham Long Pai Kung Fu, Muay Thai, Karate, Tae Kwon do en Shaolin kempo. Uiteraard hopen wij op weer op deelname van een flink veel Kam Lung teams. Dit jaar wordt gestreden in koppels verdeeld over drie poules: jeugd t/m 12 t/m 15 jaar, senioren 16 t/m 39 jaar en veteranen 40 jaar en ouder. De koppels kunnen bestaan uit twee mannen, twee vrouwen of gemengd.

Niet alleen sportscholen, maar zoals vermeld zijn ook bedrijven en overheidsinstanties zoals het leger – marine – douane – marechaussee –politie en e.d. van harte welkom. Een ieder die een team kan samenstellen van twee personen kan zich aanmelden via de e-mail: info@kamlung.nl  Informatie telefonisch kan op de nummers: mobiel: 06.25.235.736. Geïnteresseerden kunnen zich nu al aanmelden. Wij kunnen om organisatorische redenen (o.a starttijden) slechts een beperkte aantal teams inschrijven. Wees er dus snel bij.